Zo kom jij warm de winter door

Wat is er fijner dan jezelf op de bank nestelen met een warme kop thee? Zeker als het buiten regent en koud is. Cocoonen, een leefstijl die draait om ontspannen en genieten van kleine dingen, is onze favoriete manier om de winter door te komen. Met de THERME Hammam collectie maak je dit gevoel helemaal compleet.

Cocooning: jezelf bewust terugtrekken

Buiten wandelen en daarna opwarmen met een warme kop thee. Je bewust afsluiten van de wereld en wegdromen met een goed boek. Kaarsjes aansteken, je favoriete muziek opzetten en een uitgebreide maaltijd koken. Het zijn allemaal voorbeelden van cocooning, een trend die is ontstaan in de Verenigde Staten en is overgewaaid naar ons kikkerlandje.

In koude landen is cocoonen een manier om de winter door te komen. Zie het maar als een soort winterslaap. Als het buiten koud en guur is, is dit het ideale moment om te vertragen. Cocoonen is een manier om bij te komen van de stress en hectiek van het dagelijkse leven. Door thuis een comfortabele plek voor jezelf in te richten, creëer je een persoonlijk toevluchtsoord. Daar waar je jezelf warm en veilig voelt.

Je eigen huis is de perfecte plek om op te laden en de winter te omarmen. Maar hoe pas je dat toe en wat heb je hiervoor nodig? Vijf tips:

1. Maak je huis winterproof

Bij cocoonen zijn knusheid en comfort de sleutel. Gooi een warme plaid over de bank, schud de kussens nog eens op en steek zoveel mogelijk kaarsen aan. Tip: het haardvuur geeft je een instant behaaglijk gevoel.

2. Sluit je af van de buitenwereld

Cocoonen doe je zonder telefoon of laptop. Je gaat dus bewust ‘offline’. Nodig een vriendin uit en kijk samen een goede film of lees weer eens een mooi boek. Ook leuk: bordspelletjes. Die maken van een regenachtige avond geheid een fijn moment.

3. Bereid een winterse maaltijd

Jezelf opwarmen doe je ook van binnenuit. Daarom bereid je bij voorkeur een winterse maaltijd zoals een heerlijke stoofpot of pan (erwten)soep. Comfort-food zoals zelfgebakken brownies zijn ook een goed idee.

4. Vul je huis met warme geuren

Een knusse, warme geur is onmisbaar als je wilt cocoonen. Fragrancesticks en geurkaarsen zijn hier perfect voor. Denk bijvoorbeeld aan onze Hammam Fragrance sticks gebaseerd op cederhout, oosterse kruiden en aromatische bergamot. Zo voel je je volledig thuis.

5. Maak van je badkamer een wellnessoord

Om helemaal tot rust te komen, stap je ook de badkamer in. Ga voor het ultieme wellnessgevoel en breng de Hammam Clay Shower Peeling aan als kleimasker. Laat de peeling 5 minuten intrekken en geniet van de diepe reiniging. Spoel daarna het masker en trek je warmste pyjama aan. Zo simpel kan het zijn!

Wil jij deze winter omarmen en vaker genieten van rustmomenten in huis? De THERME Hammam geurcollectie bevat allerlei producten die jouw rustmoment compleet maken. Van verzorgende douchegel en badolie tot rijk geparfumeerde Fragrance Sticks. Zo maak je van het koude seizoen een moment van ontspanning en warmte.

 
Lees ook onze 6 tips voor meer selfcare in de winter