6 self-care tips om de winter door te komen

Wakker je zintuigen aan tijdens een langzame boswandeling: Forest bathing noemen we dat!

Het is winter. De dagen zijn kort en buiten is het grijs en koud. Dat is niet altijd makkelijk – want o, wat verlangen we soms naar de zomer. Toch is de winter het ideale seizoen om lekker te cocoonen en je bewust terug te trekken uit het drukke dagelijkse leven. Met deze self-caretips kom jij helemaal ‘zen’ de winter door.

 

1. Kom in beweging

Natuurlijk is de verleiding groot om een onesie aan te trekken en op de bank weg te kruipen voor een self-care momentje. Maar buitenlucht doet echt wonderen, zelfs als het koud is. Maak daarom een flinke wandeling waardoor je bloed sneller gaat stromen: daar krijg je het vanzelf warm van. Het is ook nog eens supergezond, want door veel buiten te zijn maak je vitamine D aan. Dit is goed voor je immuunsysteem, hersenen, spieren én botten.

2. Ontdek ‘forest bathing’

Heb je de stap gezet om naar buiten te gaan? Maak dan van de gelegenheid gebruik om je zintuigen aan te wakkeren tijdens een bewust-langzame-boswandeling. Forest bathing, noemen we dat. Adem diep in en ruik de geur van dennenbomen. Luister naar de wind die door de blaadjes ritselt. En ervaar op je gemak al het groen om je heen. Forest bathing geeft je een energieboost en verlaagt de stresshormonen in je lichaam. Dit leidt tot een heerlijk ontspannen gevoel én een betere nachtrust.

3. Maak het gezellig

Eenmaal weer binnen mag je het best gezellig maken. Doe de gordijnen dicht, steek kaarsjes aan en zet een mooie bos (zelfgeplukt) wintergroen op tafel. Hoe gezelliger het thuis is, hoe fijner het is om hier te zijn. Tip: kies voor geurkaarsen in huis of zet fragrance sticks in huis. Hiermee creëer je een warme, omhullende geurbeleving die past bij het seizoen. Zo kom je ook binnen tot rust.

4. Douche niet te lang

’s Ochtends wakker worden met een warme douche als self-care moment. Zeker in de winter klinkt dit héél aantrekkelijk. Hoewel het je helpt om heerlijk te ontspannen, kan al die warmte leiden tot een droge en trekkerige huid. Wees daarom lief voor jezelf en douche niet te lang. Hiermee voorkom je dat je huid uitdroogt en kom je toch volledig zen onder de douche vandaan.

5. Verzorg je huid goed

Toch last van een droog of trekkerig gevoel? Herstel je huid dan met de juiste verzorgingsproducten. De Zen White Lotus Bodybutter is hier perfect voor. Deze rijke bodybutter met de geur van de witte lotus houdt je huid zacht, soepel en gehydrateerd. Heb je last van droge handen? Kies dan voor een voedende handcrème. Vergeet ook niet om handschoenen te dragen als je naar buiten gaat, want voorkomen is beter dan genezen.

6. Wees eens onbereikbaar

Ontspannen de winter doorkomen gaat hand in hand met offline gaan. Zet daarom je telefoon uit, klap je laptop dicht en trek de stekker uit je deurbel. Gewoon voor een paar uur (of een hele dag, als het bevalt). Door af en toe volledig onbereikbaar te zijn, geef je jezelf de kans om tot rust te komen. Zonder apparaten ervaar je pas écht dat zen-gevoel.

Bij Therme geloven we in de kracht van Slow Living: een bewust langzamere en ontspannen levensstijl. Daarom houden we stiekem ook zo van de winter. Dit seizoen geeft ons de kans om te onthaasten en een nieuwe manier van leven in de praktijk te brengen. Dus omarm de rust van het seizoen en geniet ervan. Ben je benieuwd hoe je Slow Living toepast in jouw leven? Lees dan ook de blog: ‘Slow Living’.