Overmatig zweten: dit kan je eraan doen

Daar sta je dan. Net uitgebreid gedoucht, maar nu alweer last van klamme oksels. Al voordat je de deur uit bent, pak je weer een schoon shirtje uit de kast. Eenmaal aangekomen op je werk trek je voor de zekerheid nog een vest eroverheen. Want alleen al bij het idee dat iemand die natte plekken ziet, breekt het zweet je uit…

Herkenbaar? Als je last hebt van overmatig zweten ben je elke dag in de weer om zweetplekken en nare geurtjes te verbergen. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen om (overmatig) zweten te voorkomen.

Waardoor ontstaat overmatig zweten?

Zweten is een heel gezond proces. Door te zweten blijft je lichaamstemperatuur op peil.
Een beetje zweten is heel normaal, maar sommige mensen zweten veel meer dan nodig is. Bij overmatig zweten heb je de héle dag last van natte oksels. Zelfs als je gewoon rustig op de bank zit.

Het kan zelfs zo erg zijn dat je meerdere keren per dag schone kleding moet aantrekken of zelfs huidirritatie krijgt doordat transpirerende oksels tegen je armen schuren. Dat kan ontzettend vervelend zijn en je erg onzeker maken.

Hoe kan ik overmatig zweten verminderen?

Je kan overmatig zweten tegengaan met het gebruik van een speciale anti-transpirant, zoals de THERME Anti-Transpirant Behandelspray . De spray heeft een tweevoudige werking: helpt direct na aanbrengen tegen overmatig zweten en geeft tot wel 5 dagen bescherming. De functie van zweten wordt hierdoor niet aangetast, maar de zweetklier wordt in doosnede verkleind, waardoor je minder gaat transpireren.  Het ingrediënt Aluminium Chloorhydraat werkt diepgaand en langdurig in op bacteriën zodat er ook geen nare geurtjes ontstaan. Deze behandelspray bevat 0% parfum.

 

Nieuw! Therme Anti-Transpirant Behandelcreme

THERME heeft ook een Anti-Transpirant 5 dagen Behandelcrème. Deze ongeparfumeerde crème is effectief tegen transpiratievocht en zweetgeur en heeft daarnaast ook een kalmerend effect op de huid. Het ingrediënt Bisabolol helpt huidirritaties verzachten en roodheid verminderen. Heel fijn als je door het zweten last hebt van irritatie in je oksels of als je een (zeer) gevoelige huid hebt. De crème bevat 0% alcohol.

 

Ik ben zo blij met dit product, eindelijk iets wat werkt. Het neemt ook een stukje onzekerheid bij me weg nu ik weet dat zweetplekken verleden tijd zijn. – Rosanne

 

5 dagen beschermd tegen overmatig zweten

Zowel de spray als de crème beschermen je wel 5 dagen tegen overmatig zweten en zweetgeur. Beide zijn supermakkelijk aan te brengen en bieden steun bij onzekere momenten. Met de Anti-Transpirant Behandelspray en Behandelcrème heb je geen natte plekken meer onder je oksels. Zo ga je met zekerheid de dag tegemoet!

 Voor mensen waarvan ik weet dat ze overmatig zweten zou ik het zeker aanraden. Ik heb alle middeltjes al geprobeerd en dit huidvriendelijke product is een aanrader. – Liesbeth

Wat kan ik verder doen tegen overmatig zweten?

Behalve het gebruik van de THERME Anti-Transpirant Behandelspray en Behandelcrème, zijn er nog een aantal manieren om overmatig zweten tegen te gaan.

1. Kies voor luchtige kleding, zodat je huid kan ademen. Denk aan katoen, linnen en zelfs wol. Vermijd synthetische stoffen, daar ga je juist extra van zweten.
2. Draag elke dag schone kleding. Gooi gedragen kledingstukken ook zo snel mogelijk in de was. Dit maakt het makkelijker om de zweetgeur eruit te krijgen.
3. Scheer je oksels. Door je oksels te scheren of ontharen verminder je de kans op zweetgeur.
4. Houd je hoofd koel. Probeer niet te stressen over je zweetoksels of lichaamsgeur. De spanning zorgt er juist voor dat je meer gaat zweten. Onthoud: it’s all natural (en met THERME’s Behandelspray & Behandelcrème kun je er gelukkig ook iets aan doen).

Wil jij van je onzekerheid af?

Shop de Anti-transpirant Behandelspray- of creme. Nu 1+1 gratis bij Kruidvat