6 Tips om een relaxtere versie van jezelf te worden

Haastige spoed is zelden goed. Toch vliegen we door ons leven en zijn we altijd druk, druk, druk. En dat terwijl een ontspannen leven écht een stuk leuker is. Met deze 6 praktische tips word jij een relaxtere versie van jezelf.

1. Doe minder dingen tegelijk

De beste tip die we kunnen geven: doe eens wat minder dingen tegelijk. Even snel een wasje draaien tijdens het koken of een verjaardagskaart schrijven terwijl je ook met je moeder aan de telefoon hangt? Hoewel het lijkt alsof je alle to do’s dan snel hebt afgehandeld, is de kans groot dat je hier juist een gestrest gevoel van krijgt. Door eerst de ene taak af te ronden vóórdat je aan de andere begint, houd je het overzicht en ga je meer ontspannen door het leven. Minder multitasken dus: zo simpel kan het zijn.

2. Stel andere prioriteiten

Hoe vaak hoor jij jezelf zeggen dat je te druk bent om met vriendinnen af te spreken? Of dat je het liefst úren in de keuken staat, maar uiteindelijk telkens voor een kant-en-klaar maaltijd gaat? Note to self: als je geen tijd hebt voor iets dat je graag doet, dan heb je de verkeerde prioriteiten gesteld. Bedenk daarom eens van welke dingen jij een blij gevoel krijgt, en maak hier vaker tijd voor. Juist door leuke dingen te doen, kun je meer ontspannen.

3. Wees creatief

Vind je tijd maken lastig omdat je écht een overvolle agenda hebt? Wees dan creatief: laat de kinderen hun eigen was doen, koop een robotstofzuiger, bestel eens wat vaker eten of laat je partner koken. Zo komt er weer wat tijd vrij voor jou om even te relaxen, al is het maar een paar minuutjes.

4. Verzorg jezelf goed

Badkamersessies doen wonderen voor je innerlijke zen-modus. Plan daarom regelmatig wat me-time in je agenda, waarin je uitgebreid de tijd neemt om lief te zijn voor je jezelf. Neem een lange douche of lekker warm bad, waarbij je je favoriete producten gebruikt. Sluit af door je huid te verzorgen met een weldadige body butter of dry oil spray. Zo kom je helemaal tot rust.

5. Ga voor een mini-meditatie

Die badkamerdeur mag nog even op slot blijven, want als je wilt relaxen is dit dé ideale plek. Dat kan op allerlei manieren: zet je favoriete Spotify-playlist aan en laat je meevoeren op de muziek. Of neem tijdens het badderen de tijd om te bedenken waar je allemaal dankbaar voor bent in je leven. Een mini-meditatie is al voldoende om te ontspannen!

Lees ook onze blog ‘Helemaal zen: in vijf stappen een ontspannen begin van de dag’.

6. Adem in, adem uit

Heb je plotseling het gevoel dat je wordt overspoeld door stress? Dan is de simpelste manier om te relaxen gewoon even diep in- en uitademen. Een rustige ademhaling is namelijk de sleutel tot een relaxt bestaan. Adem vier tellen in door je neus, en acht tellen uit door je mond. Zachtjes, alsof je een veertje wegblaast. Zelfs als je niet gestrest bent is het aan te raden wat vaker stil te staan bij je ademhaling en deze te vertragen. Als je dit vaak oefent, merk je dat het op een gegeven moment vanzelf gaat!

 

Door meer rustmomenten in te bouwen, goed voor jezelf te zorgen én minder tegelijk te doen krijg je de ruimte om te ontspannen. Heb je een steuntje in de rug nodig? Onze Zen White Lotus-producten zijn gemaakt met de rustgevende geur van witte lotus. Gegarandeerd dat er daarna een relaxtere versie van jezelf uit de badkamer komt.