Zo kom je ontspannen de decembermaand door

Het is weer december. Een maand vol fijne dagen die soms ook een beetje stressvol kan zijn. Hoe houd je de rust erin als je op het laatste moment cadeautjes moet inpakken of in een bomvolle supermarkt staat? Met de kunst van Slow Living zorg je ervoor dat je meer ontspant én geniet van deze bijzondere feestmaand.

Rust als basis

Dit jaar omarmen we het principe van Slow Living. In plaats van achteraf op de bank te ploffen en bij te komen, nemen we rust de hele maand december als basis. Slow Living is bewust langzamer leven en niet focussen op méér doen, maar minder. In plaats van altijd maar ‘aan’ te staan, benader je het leven op een ontspannen manier. Dus ook de feestdagen die deze maand best veel van ons vragen.

1. Plan dagelijks een moment voor jezelf

De tijd nemen om dagelijks even helemaal niks te doen is ontzettend belangrijk. In december, maar ook in de rest van het jaar. Het kan heel eenvoudig zijn. Koop bij de supermarkt wat sinaasappels, een stuk verse gember en stokjes kaneel. Zet daarmee dagelijks een geurige kop thee en trek je terug in je favoriete hoekje in huis. Sluit je ogen, neem de heerlijke geur in je op en voel hoe de thee je lichaam verwarmt. Door hier dagelijks tijd voor te nemen, maak je al snel een gewoonte van dit welverdiende rustmoment.

 2. Boek een massage aan huis

De ultieme manier om te ontspannen is met een heerlijke massage. In veel steden heb je tegenwoordig de mogelijkheid om een massage aan huis te boeken. Niks is fijner dan in je eigen omgeving tot rust te komen. Vind je een professionele massage te duur, dan kun je ook jezelf een massage geven. Richt je aandacht dan vooral op je handen en voeten en kies een massageolie met de ontspannende geur van lavendel.

3. Kook een uitgebreide maaltijd

Liefde gaat door de maag. Dus ook liefde voor jezelf of de mensen om je heen. Natuurlijk is koken minder ontspannend als je laat thuiskomt of na het werk nog boodschappen moet doen. Maar in het weekend of op een vrije dag is het de ideale manier om je hoofd leeg te maken. Slow living kun je ook toepassen in de keuken, door bewuster en met aandacht te koken – en vervolgens echt genieten van wat je hebt gemaakt.

4. Sta stil bij kleine geluksmomenten

Uit onderzoek blijkt dat je gelukkiger wordt als je bewust geniet van kleine dingen. Geef jezelf daarom een mooi notitieboekje cadeau en schrijf elke dag op wat jou blij maakt. Heb je een fijn gesprek gehad met je partner, een mooie bos bloemen gehad of heeft één van je kinderen je aan het lachen gemaakt? Door hier elke dag even bij stil te staan, maak je er al snel een gewoonte van. Dat brengt vervolgens ontspanning en een gevoel van dankbaarheid teweeg.

A Gift of Wellness

Jezelf of een ander een moment van rust gunnen in een drukke periode. Dat noemen we ‘A Gift of Wellness’. Juist in de maand december is zo’n geschenk ontzettend waardevol. Want behalve alle gezelligheid, brengen alle feestdagen ook een hoop geregel met zich mee. Geef jezelf dit jaar daarom een moment van ontspanning cadeau. Onze wellnessproducten sluiten hier perfect bij aan.

Je kan ook iemand anders blij maken met een geschenk. Geven zorgt namelijk voor een geluksgevoel. Als je een cadeau geeft, maakt je lichaam allerlei stofjes aan, zoals het gelukshormoon serotonine. De geschenkverpakkingen van THERME zijn hier speciaal voor ontworpen. Je schenkt hiermee de aandacht en rust van slow living, maar geeft ook een stukje luxe cadeau.

Bekijk hier alle giftsets.