Zes dagelijkse routines om meer te ontspannen

 Zen White Lotus ontspannen

Ontspannen is belangrijk. Hoewel het een uitdaging kan lijken nu je met het hele gezin thuis zit, brengt het ook veel moois. Jullie brengen opeens heel veel tijd door met het hele gezin bijvoorbeeld. Daarnaast heb je tijd voor dingen waar je normaal niet aan toe komt. De tuin zomerklaar maken, je huis ontspullen of om uitgebreid te badderen. Houd je zelf mentaal gezond met onze zes tips, waardoor ontspannen makkelijker wordt.

Wees positief

We zitten op dit moment in een unieke situatie die we nog niet eerder hebben meegemaakt. Met een positieve houding kom je ontspannen door deze periode heen. Dat is fijn voor jezelf én voor je gezin. Voorkom irritaties en geniet van het gevoel van saamhorigheid dat op dit moment overal te zien en horen is. Vind je het lastig om positief te blijven? Dan hebben we een praktische oefening voor je. Schrijf elke dag drie dingen op waarvoor je dankbaar bent. Het hoeven geen diepe gedachten te zijn: blij zijn omdat de zon schijnt is een uitstekend dankbaarheidspunt.

Het is lente!

Over de zon gesproken: het is lente! Narcissen en tulpen zijn volop verkrijgbaar en de zon schijnt. Geniet van het lekkere weer door in je tuin te werken of door je balkon zomerklaar te maken. Door met je vingers in tuinaarde te wroeten zet jij je gedachten even op nul. En na afloop heb je eer van je werk, als je met een drankje in je mooie tuin zit. Van het planten van planten en struiken tot het schoonmaken van je tuinmeubilair: je kunt het allemaal veilig in je achtertuin doen. En als je dan toch bezig bent, lap dan direct even de ramen. Dan heb je ook vanuit je huis plezier van je werk. Een frisse neus halen mag gewoon nog: loop elke dag een rondje door je wijk en neem steeds een andere route. Heb je kinderen, dan is het leuk om mee te doen aan de berenjacht die op dit moment gaande is. Hierbij tel je de knuffelberen die mensen in hun vensterbank hebben gezet. Ook leuk voor kinderen: zoeken naar dieren in de tuin, van vliegen en vlinders tot vogeltjes.

Kijk naar huiskamerconcerten en theatershows

Nestel je op de bank met je laptop voor een huiskamerconcert van je favoriete artiest. Er zijn al veel artiesten die huiskamerconcerten hebben gegeven op YouTube, Vevo of hun socialmediakanalen. Maar ook theatergezelschappen gooien hun shows massaal online. Snuif wat cultuur op vanaf de bank: je kunt het zelfs in pyjama doen.

Kies een nieuwe hobby

Heb jij je altijd al willen verdiepen in yoga? Dan is dit je kans! Je hebt nu voldoende tijd en je zult merken dat het wonderen doet voor je lichaam en geest. Op YouTube zijn talloze yogalessen voor beginners te vinden, zoals op het Nederlandse kanaal Happy with Yoga. Een oude hobby oppakken kan natuurlijk ook. Houd je bijvoorbeeld van lezen? Via webshops kun jij nog steeds boeken kopen. Of duik in je boekenkast, op zoek naar ongelezen boeken die nog op je staan te wachten. Bij de Online Bibliotheek kun je nu gratis luisterboeken luisteren, ook als je geen lid bent van de bieb. En via hen zijn ook 100 e-books gratis te lezen. Dit kan ook op je telefoon of tablet.

Ga op tijd naar bed...

...en kom ook op de tijd waarop je normaal opstaat uit bed. Misschien kan of hoef je niet te werken vanuit huis, maar dat wil niet zeggen dat het slim is om de hele dag in bed te blijven liggen. Door je aan je normale ritme te houden, breng jij je biologische klok niet in de war. Hierdoor slaap je makkelijker in ‘s avonds en word je uitgerust wakker. Heb je moeite om in te slapen? Misschien helpen de volgende tips:

  • Verban je telefoon uit jouw slaapkamer; zo voorkom je dat je nog ligt te swipen terwijl je eigenlijk heel moe bent.

  •  Leg een notitieboekje op je nachtkastje om dingen op te schrijven die je de volgende dag niet mag vergeten.

  •  Doe ontspanningsoefeningen voor je gaat slapen.

  •  Merk je dat je veel ligt te malen over wat er momenteel speelt? Kijk ’s avonds voor het slapen gaan niet meer naar het nieuws of een actualiteitenprogramma, maar lees bijvoorbeeld een boek waar je blij van wordt.

Creëer je eigen wellness

Spring je nogmaal snel onder de douche voor je naar het werk gaat, nu heb je meer tijd. Creëer rust en ontspanning, door lekker lang in bad te gaan. Een warm en rijkgeurend bad is niet alleen weldadig voor je spieren, maar zorgt ook voor een ontspannen geest. Met badschuim of badolie verzorg en reinig je tegelijkertijd je huid. Kies bijvoorbeeld voor een product uit de Zen White Lotus geurlijn van Therme. De serene geur maakt je helemaal zen. Heb je geen bad? Verwen je huid met een uitgebreide scrubsessie onder de douche. Met de natuurlijke scrubdeeltjes in Zen White Lotus Shower Scrub verwijder je dode huidcellen en dat zorgt voor een gladde, mooie huid. Smeer nadien je huid in met een dikke bodybutter of een fijne bodylotion.

Meer tips om te ontspannen? Lees dan ook: zo sluit je ontspannen de dag af

Deel deze pagina via mail

* Deze velden zijn nodig voor de juiste verwerking van het formulier.