Ontspannen je dag afsluiten doe je zo

Heb je een drukke dag achter de rug? Dan wil je niets liever dan heerlijk je bed in kruipen en lekker uitrusten. Maar voor je kunt slapen, moeten ook je gedachten tot rust komen. Aan piekeren heb je niks. Daarom geven we je graag drie tips, om je dag op een ontspannen manier af te sluiten. Zodat je daarna heerlijk weg kunt dromen.

Drie tips om te ontspannen

#1 Neem een ontspannende douche of bad

Een momentje voor jezelf is de ultieme verwenning na een lange dag werken of gewoon een drukke dag. We weten dat het lastig kan zijn, maar het is echt belangrijk om bewust voor dat moment voor jezelf te kiezen. Ontspannen je dag afsluiten doe je met een heerlijk warm bad of een fijne douche.

Je bad- of douche-ervaring wordt nog lekkerder als je een product gebruikt met een geur die jou aanspreekt. Verwen je huid met een rijk schuim en geniet van de heerlijke geur die bij jou past. Denk even helemaal nergens aan, geniet bewust van het moment: van het schuim op je huid, de geur van badolie die wordt verspreid en het warme water op je lichaam. Adem een paar keer diep in en zorg zo voor ontspanning van lichaam en geest.

Tip: Verwen lichaam en geest met bijvoorbeeld de Foaming Shower Gel van Therme

#2 Kies voor een vast avondritueel

Je lichaam went aan gewoontes. Je ziet het ook bij kleine kinderen: ritme en regelmaat maakt alles beter. Dit geldt ook wanneer je ouder bent. Kies voor een vast avondritueel, zodat je lichaam weet wanneer het moment is om te gaan ontspannen en te slapen.

Begin het avondritueel bewust waarbij je bijvoorbeeld de televisie uit doet en je pyjama aandoet of een lekker huispak. Dim de lichten en steek kaarsjes aan. Kaarsen geven sfeer en zijn ook rustgevend. Neem een laatste kopje thee of (cafeïnevrije) koffie. En kies voor een bewust moment voor jezelf. Lees een boek of tijdschrift, of doe een korte meditatie. Zo kun je ontspannen de dag afsluiten en relaxed naar bed gaan.

Tip: kies voor de Fragrance Candles van Therme voor een heerlijke ontspannen geur voor lichaam en geest

#3 Leg een schrijfblok met pen op je nachtkastje

Ideeën, gedachten of zelfs een boodschap: soms schiet het opeens in je hoofd als je in bed ligt. Of het nou gaat om werk, de boodschappen of iets wat je nog moet doen, als je het in je hoofd laat zitten, dan kun je niet rustig slapen. Maak je hoofd leeg en schrijf je gedachte op in je notitieblokje. Zo parkeer je het idee en kun je gerust gaan slapen, omdat het idee veilig opgeschreven staat voor de volgende ochtend. En nee, je telefoon is geen goed alternatief voor een schrijfboekje.

Wil je bewuster leven? Lees dan deze blog met 5 tips om vanaf nu direct meer mindful te leven!

Deel deze pagina via mail

* Deze velden zijn nodig voor de juiste verwerking van het formulier.