Zoeken

Een zen moment voor jezelf

Er is geen ontkennen aan: het leven is druk. Iedereen wil graag een leuke partner zijn, een relaxte moeder en hoe lekker zou het zijn als die wasmanden allemaal leeg waren? Naast sporten met je vriendinnen, het huishouden en natuurlijk je werk, is er van alles wat je moet doen. Wij - vrouwen - zijn van die fijne verantwoordelijke wezens die voor iedereen willen zorgen. Dat is hartstikke mooi, maar dat zorgt er ook voor dat je van hot naar her rent gedurende een gemiddelde dag. Wij hebben tips om ervoor te zorgen dat jij in balans blijft; tussen het rennen door.

Eventjes ontspannen: 4 tips

Stress kan zorgen voor klachten, zoals hoofdpijn en slapeloosheid. Daar zit je natuurlijk helemaal niet op te wachten. Zit je lekker in je vel, dan kun je je voor 100% geven. Een ontspannen moeder, heeft ook relaxte kinderen. En als je je als partner vol kunt geven, dan doet dat wonderen voor je relatie. Je geeft je kinderen, partner, werk en vriendinnen de tijd en aandacht die ze verdienen en dat is geweldig. En jij verdient die tijd zelf ook! Er zijn verschillende manieren om te kunnen ontspannen en te genieten van je momentje me-time. Wij geven je tips om te zorgen voor balans in je leven.

Ga naar een wellness centrum

Kies voor een ontspannen dag in een spa. Je kunt de dag beginnen met een heerlijk ontspannen massage, kiezen voor een gezichtsbehandeling of relaxen in de sauna. Het voordeel van alleen naar de spa gaan is dat je met niemand rekening hoeft te houden. Je kunt gaan lunchen wanneer je trek hebt, gaan zwemmen als jij er zin in hebt en zo lang blijven als jij wilt. Tussen de spa-bezoeken door creëer jij je eigen zen-tempel in de badkamer met de Zen White Lotus geurlijn van Therme. Met deze producten zorg je voor een welverdiend zen-moment en je hoeft er niet eens de deur voor uit. Na een ontspannen dag of avond, kun jij de wereld weer aan.

Lees een boek

Ben je dol op lezen, maar kun je er de tijd niet voor vinden? Leg je telefoon ‘s avonds in de keukenlade en zie hoeveel tijd je opeens over hebt. Weg is je werkmail, weg zijn al die berichtjes op social media. Nestel je in je favoriete stoel, steek de kaarsen aan en zet je favoriete thee. Zonder je telefoon heb je opeens wel tijd voor dat ene boek. Als je jezelf ook nog een doel stelt - zoals het boek uitlezen in een week - dan is de kans groot dat je echt aan het lezen slaat. En dat zorgt weer voor een feel good-moment.

Boek een soloreisje

Dit is een zen-moment XXL: boek een solotrip. Of dat nou een weekend weg is in je favoriete Nederlandse stad of een retraite aan de andere kant van de wereld; doe waar jij je goed bij voelt. Zorg dat je partner thuis is bij de kinderen of stuur ze uit logeren, pak je koffer en ga genieten van je rust! Het is heerlijk ontspannend om even niet met het huishouden bezig te zijn. Om niet te denken aan je werk en niet te hoeven koken. Neem een lekkere geurkaars mee, zodat je ‘s avonds een knusse sfeer kunt creëeren in je hotelkamer. Of dompel je onder in een drukke stad, als je daar meer van houdt.

Doe ontspanningsoefeningen

Wat is er nou beter om te doen als je wilt ontspannen dan ontspanningsoefeningen? Er zijn talloze apps die je kunt gebruiken, zoals Headspace en MindMeister. De oefeningen worden uitgelegd en je kunt kiezen uit korte en lange varianten. Zo kun je je dag ontspannen afsluiten door een kwartier oefeningen te doen, maar het helpt je ook kalmeren als je een belangrijke presentatie moet geven en je hebt maar kort de tijd.

We wensen je veel ontspanning toe!

Lees ook: zo sluit je ontspannen de dag af

Deel deze pagina via mail

* Deze velden zijn nodig voor de juiste verwerking van het formulier.