De magische geuren van Therme

Wist jij dat geuren van grote invloed kunnen zijn op jouw humeur? De reuk is namelijk één van onze sterkste zintuigen. Geuren beïnvloeden je gedrag, je stemming en zelfs je emoties. Geuren activeren namelijk het onderste deel van onze hersenen en laat dit deel nou net verantwoordelijk zijn voor onze stemming, emoties en instincten.

Een geur kan je zelfverzekerder laten voelen, ervoor zorgen dat je je gelukkiger voelt of je een geborgen en veilig gevoel geven. Als je de effecten van verschillende geuren en geurcombinaties weet, kun je via deze geuren een grote invloed op je humeur uitoefenen. Wij hebben een paar wereldse geuren en hun werking voor je op een rijtje gezet.

Euforie en kalmering met de Ylang Ylang bloem

Ben je gestrest of kan je liefdesleven wel een oppepper gebruiken? Dan kan de Ylang Ylang geur uitkomst bieden. Deze geur kalmeert en zorgt voor een euforisch gevoel. De geur van de Ylang Ylang bloem maakt de liefde eenvoudiger, laat gevoelens stromen en werkt lustopwekkend.

Naar de Ylang Ylang Wereldkuur
Ontspan met Eucalyptus

Het is algemeen bekend dat Eucalyptus bij verkoudheid kan zorgen voor een vrijer gevoel in je hoofd. Maar wist je ook dat de geur van Eucalyptus ervoor zorgt dat je je beter kunt concentreren? Eucalyptus ondersteunt daarnaast de zuurstofvoorziening van je cellen en het zorgt ervoor dat je creatiever gaat denken.

Naar de Finn Sauna Wereldkuur

Breng je geest in balans met Lavendel

De geur van Lavendel staat erom bekend dat het de zenuwen kalmeert, het is opbeurend én brengt de geest weer in balans. Decennia lang wordt de geur van deze bloem gebruikt om de innerlijke harmonie te herstellen en depressieve gevoelens te onderdrukken. 
Naar de Provence Lavender Wereldkuur

 

 

Deel deze pagina via mail

* Deze velden zijn nodig voor de juiste verwerking van het formulier.