Zoeken

Body Lotion vs Body Butter, wat is het verschil?

Heb jij je altijd afgevraagd wat nu eigenlijk het verschil is tussen Body Lotion en Body Butter? Als jij de ingrediënten van de verschillende crèmes kent en je weet je eigen huidtype, dan geniet jij van de voordelen van jouw ideale huidverzorging. Lees snel verder en ontdek de verschillen tussen Body Lotion en Body Butter, zodat jij straks weet welke lichaamsverzorging het beste bij jouw lichaam past.

Wat is Body Lotion?
Body Lotion bestaat uit een combinatie van water en oliën. Wist je dat deze combinatie helemaal niet makkelijk te maken is? Deze twee stoffen binden zich moeilijk, zo kan het zijn dat ze na een paar uur of zelfs na een paar weken scheiden. Kortom, als je een Body Lotion koopt, wees er dan zeker van dat jij de juiste formule koopt, zo ben je zeker van topkwaliteit en langdurige goede werking.

Wat is Body Butter?
Body Butter kan gemaakt worden met verschillende ingrediënten, maar het bestaat meestal uit een combinatie van oliën en boters en soms wordt er bijenwas aan toegevoegd.

Het verschil tussen Body Lotion en Body Butter

#1 | Huidtype
Door de combinatie van ingrediënten in Body Butter, is deze lichaamsverzorging ideaal voor mensen die last hebben van een droge tot zeer droge huid. Body Butter geeft een intensievere hydratatie dan Body Lotion. Body Lotion is juist ideaal voor mensen met een normale tot droge huid voor dagelijkse lichaamsverzorging.

Heb jij een gevoelige huid, dan kun je beter een Body Lotion gebruiken. Een Body Butter kan je poriën sneller doen verstoppen. Ben je in verwachting? Dan is Body Butter juist een ideale lichaamsverzorging voor je buik. Het houdt de huid van de buik gehydrateerd en elastisch, ideaal om zwangerschapsstriemen te voorkomen.

#2 | Substantie
Body Lotion is lichter dan Body Butter en voelt iets minder vettig aan, doordat hier minder oliën in zitten. Body Butter is een wat zwaarder product en kan een vettig gevoel achterlaten doordat hier meer oliën inzitten. Je hebt dan ook minder Body Butter nodig dan Body Lotion bij het verzorgen van je huid.

#3 | Opname door de huid
Body Lotion wordt sneller opgenomen door de huid, daar waar Body Butter hier iets langer over doet. Dit komt door het verschil van ingrediënten én werking. Dit betekent ook dat je Body Lotion vaker (sneller achter elkaar) kunt gebruiken dan Body Butter.

#4 | Extra bescherming
Sommige ingrediënten in Body Butter zorgen voor een beschermlaag op de huid, dit geldt bijvoorbeeld voor bijenwas en cacaoboter. Deze toevoeging, maar ook de gehele samenstelling van Body Butter, is ideaal bij kouder weer, omdat de huid dan sneller gaat barsten.  Breng Body Butter weer niet op je gezicht aan, dan kunnen je gezichtsporiën verstoppen.

Welk product gebruik jij?

Welk product jij uiteindelijk gebruikt, hangt daarnaast ook heel erg af van je persoonlijke voorkeuren. De een gebruikt Body Butter vooral in de winter en gaat in de zomer over op Body Lotion. De ander houdt niet van het wat vettige gevoel en gebruikt liever altijd Body Lotion.

Een goede optie is een combinatie van deze twee. Gebruik bijvoorbeeld de Body Butter een keer per week en gebruikt de lotion of bodygel de andere dagen van de week. Zo geniet je de hele week van een optimale lichaamsverzorging en profiteer je van de voordelen van beiden!

Een extra voordeel van Therme? Er zijn diverse wereldkuren waar je de Body Lotion én de Body Butter in dezelfde geur kunt kopen. Zo geniet je elke dag van jouw favoriete geur, maar kun je de crème aanpassen op jouw dag van de week! Bekijk hier alle Body Butters en Body Lotions van Therme.

Deel deze pagina via mail

* Deze velden zijn nodig voor de juiste verwerking van het formulier.