Bodybutter bodylotion of bodyserum wat past het beste bij jouw huidtype?

Als het gaat om huidverzorging zijn de mogelijkheden eindeloos. Maar als er één ding niet bijdraagt aan onthaasten, dan is het keuzestress. Daarom vinden we het bij Therme belangrijk dat je weet welke huidverzorging past bij jouw huidtype, én wat het verschil is tussen al die verschillende producten. Body butter, body lotion of body serum – zo kies jij welk product het beste past bij jouw huid.

Bodybutter

Bodybutters zijn speciaal ontwikkeld voor de droge huid, zijn extra voedend en beschermen daarom nóg beter. De crème-achtige structuur legt een beschermend laagje op de huid voor langdurige verzorging en hydratatie. Om die reden voelt een body butter rijk aan, zonder vettig te zijn. Onze Zen White Lotus Body Butter smelt als het ware weg op de huid. Zeker wanneer je een geïrriteerde huid hebt of wanneer de huid erg droog is, is een body butter een goede aanvulling de dagelijkse verzorging. Het perfecte product voor droge armen en benen.

Beste moment om smeren: Een bodybutter is het ideale product voor in de avond, of wanneer je jezelf een uitgebreid verwenmoment gunt. De rijke structuur kan zo de hele avond intrekken en je huid voeden. De body butter van Therme Zen White Lotus heeft bijvoorbeeld een subtiele geur van witte lotus, zodat je nog meer tot rust komt.

Tip van Therme:  Bij alle huidverzorging geldt: less is more. Een kleine hoeveelheid in je handpalm uitsmeren over je huid is daarom meer dan voldoende.

Bodylotion

Eén van de belangrijkste eigenschappen van bodylotions is dat ze de huid hydrateren en droge huid tegengaan. Daarom bevatten body lotions veel vochtinbrengende ingrediënten. Ook zijn ze lichter van structuur en smeren ze makkelijker dan bijvoorbeeld een bodybutter. De Therme Zen White Lotus Body Lotion is bovendien verrijkt met collageen. Dit ingrediënt geeft nieuwe energie aan de huidcellen, herstelt de vochtbalans, zorgt voor een gladdere huid en verhoogt de huidelasticiteit. Je kiest daarom voor de body lotion van Therme Zen White Lotus als je een normale tot droge huid hebt, op zoek bent naar fijne, dagelijkse verzorging én wanneer je huidveroudering voor wilt zijn.

Beste moment om te smeren: Een bodylotion smeert makkelijk en trekt snel in: dit product is daardoor ideaal in de ochtend, of wanneer je haast hebt. Heb je last van een droge huid? Smeer dan meteen na het douchen, wanneer je huid nog vochtig is. Op deze manier kan het product sneller intrekken, beter zijn werk doen en help jij de huid vocht vast te houden.

Body serum

Een body serum ondersteunt de natuurlijke beschermfunctie van de huid en hydrateert van buitenaf. Ideaal wanneer je een vetarme huid hebt of als je je huid een mooie, verzorgde glans wilt geven. Je kan dit verzorgingsproduct daarom het best vergelijken met een huidolie, maar dan nóg geconcentreerder. Het product heeft een olieachtige substantie, maar trekt toch ontzettend snel in, waardoor je huid niet vettig aanvoelt. Het Therme Zen White Lotus Body Serum is gemaakt met een speciale, hooggeconcentreerde en vochtregulerende formule op basis van Perfection Peptide Complex en zeewierextract. Hierdoor is dit een hoogwaardig product waardoor je huid intens wordt gehydrateerd, met als resultaat en sterke, gezonde huid die er jonger én fitter uitziet. Ideaal in de zomer wanneer je je huid extra wilt laten zien!

Op welk moment smeren: Body serums ondersteunen de vochtregulering. De olie houdt vocht in de huid als het ware ‘vast’. Smeer een body serum daarom direct na het douchen. En omdat het zo snel intrekt, kun je vrijwel meteen je kleding aantrekken. Wel even goed inmasseren!

Mixen en matchen mag

Je kiest een body lotion als je op zoek bent naar verzorging en hydratatie, een body butter als je een droge huid hebt en een body serum wanneer je de natuurlijke beschermfunctie van de huid wilt ondersteunen. Het is bij huidverzorging daarom altijd goed om te kijken naar jouw huidtype en waar jij op een bepaald moment behoefte aan hebt. Onthoud bovendien dat mixen en matchen mag. Gebruik bijvoorbeeld ‘s ochtends een body lotion en ‘s avonds een body serum. Zo weet je zeker dat jouw huid de juiste verzorging krijgt, en verwen je jezelf als je daar zin in hebt. Enjoy!