Zoeken

5x Mindful leven


Wil je bewuster leven? Meer genieten van de speciale en normale momenten van de dag? Lees dan deze 5 tips om vanaf nu direct meer mindful te leven!

1. Mindful wakker worden

Ga als je wakker wordt even stil zitten. Begin niet direct aan de sleur van de dag te denken, maar voel je lichaam. Ervaar een moment van innerlijk geluk, dankbaarheid en ontspanning. Zo begin je de dag direct met een goed gevoel en vol energie en met een ontspannen lichaam.

2. Mindful douchen

Richt je aandacht op het warme water dat over je rug stroomt. Luister naar de stralen die uit de douche stromen. En geniet van jouw favoriete geur van jouw douchegel of shampoo. Laat je gedachten niet afdwalen. Geniet van het moment voor jou, onder de warme douche, het tikken van de stralen en de geur van jouw lichaamsverzorging. Verwen je lichaam én geest in die 10 minuten die je 100% voor jezelf hebt.

3. Mindful wandelen

Geniet van een wandeling buiten en neem de omgeving in je op. Voel bewust wanneer je voeten de grondraken, hoe jij je ene voet voor je andere voet zet. Geniet van de omgeving en van de geluiden om je heen. Zo ontspan je tijdens een lichte inspanning.

4. Mindful vakantie vieren

Op vakantie? Geniet dan van de dag van vandaag en wees nog niet bezig met de dag van morgen. Hetzelfde geldt wanneer je een dagje uit gaat. Leef in het moment. Vaak is het eerste wat mensen doen wanneer ze een dagje weg gaan, dit delen op social media met hun ‘vrienden’. Maar wat nou als je gewoon geniet op het moment, met de mensen waarmee je dat dagje weg bent? Dat is bezig zijn met de dag van vandaag en echt genieten en ontspannen.

5. Mindful wachten

Wij Nederlanders houden niet van wachten. Het liefste plannen we alles en gaat alles ook precies zoals wij het in gedachten hebben. Moeten we wachten, dan zijn we snel geïrriteerd en het eerste wat we doen? We pakken onze telefoon erbij. Maar zo’n ‘wacht’ moment is juist een moment om even tot jezelf te komen. Zie de mensen om je heen, bekijk de omgeving, observeer. Zo zie je dat ook de wereld om je heen super interessant is en niet enkel de virtuele wereld op je telefoon.

Naast deze 5 ‘momenten’ zijn er natuurlijk nog veel meer momenten gedurende de dag dat je meer mindful kunt leven. Mindful leven betekent niet meer dan bewust bezig zijn met de dingen die je doet. Echt genieten van dat moment en al je zintuigen hiervoor gebruiken: ruiken, zien, horen, voelen en proeven. Dat is mindful leven. Probeer het maar en je zult ervaren dat je de wereld er opeens heel anders uit gaat zien!

Deel deze pagina via mail

* Deze velden zijn nodig voor de juiste verwerking van het formulier.