Zoeken

5 scrubtips voor een glad huidje deze zomer

Get summer ready en scrub jezelf stralend. Wil jij deze zomer een egaal, zomers tintje opbouwen? Vergeet dan niet dat het belangrijk is dat je huid schoon is en dus ook ontdaan van dode huidcellen. Op deze manier kan je huid beter bruin worden. Maar dat is niet het enige. Scrubben zorgt er ook voor dat je poriën gereinigd worden, waardoor de verzorgingsproducten die je gebruikt na het scrubben, beter worden opgenomen door de huid. Maar, hoe scrub je nou? Want scrubben heeft veel voordelen, mits je het op de juiste manier doet. Waar moet je op letten en hoe vaak mag je scrubben? THERME geeft je in deze blog 5 handige scrubtips zodat jij het optimale kunt halen uit je scrubritueel.

1. Kies het juiste scrubproduct

Er zijn veel verschillende scrubproducten. Welke gebruik je waarvoor? Het verschil zit voornamelijk in de verschillende scrubdeeltjes. Een scrub moet bij jouw huid passen. Heb je bijvoorbeeld een gevoelige huid? Kies dan liever voor een scrub met zachte scrubdeeltjes. Heb je een gemengde- of vette huid? Kies dan voor een scrub met grovere scrubdeeltjes. Een shower scrub is geschikt voor alle huidtypes en gebruik je tijdens het douchen. Deze masseer je in over de natte huid; een douchegel en scrub in één. Wil je liever een intensieve reiniging voor je huid? Kies dan een bodyscrub waar klei of zout in zit. Deze scrubs hebben grovere scrubkorrels en je gebruikt het vóór het douchen, deze scrubs laat je kort intrekken, om het vervolgens af te spoelen.

2. Scrub je huid twee keer per week

Scrub je huid niet te vaak, maar ga voor een goede balans. Het is goed om je huid twee keer per week te scrubben met een milde scrub.

3. Scrub huid- en milieuvriendelijk

Gebruik een scrub die geen microplastic scrubdeeltjes bevat. Deze deeltjes komen namelijk via je doucheputje in het afvalwater en uiteindelijk in de zee. Neem dus een scrub met natuurlijke scrubdeeltjes, deze zijn milder voor je huid en beter voor de natuur. De THERME scrubs bevatten alleen natuurlijke scrub-elementen, dus geen microplastic scrubdeeltjes.

4.  Lichaamsscrub v. s. gezichtsscrub

Gebruik een andere scrub voor je lichaam dan voor je gezicht, je gezicht heeft namelijk een gevoeligere huid en heeft daarom een fijnere scrub nodig dan je lichaam. Zorg er dus voor dat je voor deze gevoelige huid een speciale gezichtsscrub gebruikt. De THERME scrubs zijn speciaal ontwikkeld voor de lichaamshuid.

5. Scrub zacht, met liefde

Scrub je huid niet te agressief, hiermee beschadig je je huid. Breng de scrub zachtjes aan op je lichaam met draaiende bewegingen en spoel het af met lauw water.

Tip: Smeer je lekker in met een heerlijk geurende en verzorgende body butter of een dry oil spray voor een zijdezacht en stralende huid.

Deel deze pagina via mail

* Deze velden zijn nodig voor de juiste verwerking van het formulier.