3 Tips tegen (overmatig) zweten door de hittegolf

De eerste hittegolf in Nederland van 2019 is een feit. Massaal zijn wij op zoek naar verkoeling en verfrissing. Hoe zorgen wij dat we schoon en fris blijven bij het hete weer? Door de warmte gaan we nog sneller transpireren, omdat we op die manier onze warmte kwijtraken. Daarom hierbij 3 tips die ervoor zorgen dat jij met minimaal zweten deze warme dagen doorkomt!

#1 Neem een lauwe douche of koel gezicht, hals en polsen

Dit is iets wat we massaal doen. Wanneer het even kan gaan we naar het strand of naar het zwembad om verkoeling te zoeken. Lukt dit niet, dan zijn er ook manieren om gewoon thuis die lekkere verkoeling te zoeken.
Maak je gezicht, hals en polsen nat. Daarnaast kun je jezelf verkoelen met een plantenspuit of een lauwe douche nemen. Neem geen koude douche, want dat bevordert uitdroging! Ook een voetenbadje kan heerlijk ontspannend en verfrissend zijn. Door je lichaam te koelen, ga je minder zweten. Zweten is namelijk een reactie van het lichaam om de warmte kwijt te kunnen.

Tip: gebruik de producten van de Wereldkuur Finn Sauna, deze werken verkoelend, dankzij de verfrissende kracht van eucalyptus en menthol.

#2 Ontspan en neem je rust op het heetst van de dag

In de landen rond de Middellandse Zee is het de normaalste zaak van de wereld. Hier zijn winkels en bedrijven tussen de middag, op het heetst van de dag, gewoon dicht. Geef jezelf ook zo’n siësta moment en doe een ontspannend en verfrissend middagdutje tussen 13 en 16 uur. Dan is de zonkracht namelijk op z’n hoogst.

Tip: Neem een lauwe douche voor je middagdutje en gebruik de producten van de Wereldkuur Ibiza Flow voor het ultieme siësta gevoel. Gun jezelf een ultiem ontspannen moment en waan je op het Spaanse, zonnige eiland Ibiza.

#3 Gebruik een goede anti-transpirant

Dat we meer gaan zweten door warmte is iets waar iedereen last van heeft. Maak je hier dus niet druk om, want stress zorgt ervoor dat je juist meer gaat zweten. Wel kun je ervoor zorgen dat je minimaal transpireert met een anti-transpirant deodorant. Zo’n deodorant pakt namelijk de diepere oorzaak van het transpireren aan en maskeert dus niet enkel de zweetlucht.

Tip: Probeer de anti-transpirant deodorant van Therme. Deze producten zijn huidvriendelijk en zijn mild voor de (zeer) gevoelige huid. Een musthave tijdens de hittegolf dagen!

Deel deze pagina via mail

* Deze velden zijn nodig voor de juiste verwerking van het formulier.