10 to do's die jouw 2019 heerlijk ontspannen maken

10 dagelijkse to do’s die gemakkelijk toe te passen zijn en jouw 2019 heerlijk ontspannen maken.

 2019 is begonnen en daar horen natuurlijk goede voornemens bij. Meestal begin je hier vastberaden aan, maar naar mate de weken vorderen worden deze voornemens al snel vergeten. Deze dagelijkse to do’s die Therme voor jou heeft opgesteld zijn gemakkelijk toe te passen en maken jouw 2019 heerlijk ontspannen.

 1.       Start elke ochtend met een glimlach en wees dankbaar, laat die mobiele telefoon het eerste half uur even achterwegen.

2.       Beweeg voldoende, beweging heeft namelijk een positief effect op jouw lichaam én geest. Dit is ook een hele goede manier om je hoofd leeg te maken, zodat jij minder last krijgt van stress.

3.       Eet gezond en probeer niet te veel suikers te eten, deze zijn niet goed voor jouw lichaam.

4.       Vergeet je dagelijkse me-time niet, een momentje puur en alleen voor jezelf. Even ontspannen, al is het maar 10 minuten even heerlijk genieten van je kopje kruidenthee of die warme douche met een heerlijk ruikende douchefoam.

5.       Probeer 5 minuten per dagen te mediteren, even helemaal stil zijn en alleen focussen op je ademhaling. Dit is stress verminderend en heeft een zeer positieve werking op jouw emoties.

6.       Accepteer jezelf hoe je bent, niemand is perfect en dat hoeft ook niet. Geef jezelf dus wat vaker een complimentje. Daarnaast is het juist goed om fouten te maken, daar kun je alleen maar van leren en hier word je als persoon sterker door.

7.       Laat dingen los, alle dingen gebeuren voor een reden. Vooral piekeren over gebeurtenissen uit het verleden heeft geen zin, hier kun je namelijk toch niets meer aan veranderen. Wat je wel kunt doen is met een positieve blik naar de toekomst kijken.

8.       Laat de mensen van wie je houdt ook écht merken dat je van ze houdt. Dit hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Zeg bijvoorbeeld wat vaker tegen je partner en je vriendinnen hoe blij je met ze bent, of stuur ze gewoon een hartje via WhatsApp. Dit maakt gelukkig!

9.       Geef iedere dag een complimentje aan iemand. Hiermee kun je iemands dag een stukje beter maken en het geeft jezelf ook nog eens een goed gevoel. Ook is het vaak zo dat hoe meer complimentjes jij geeft, hoe meer je er gaat ontvangen.

10.        Lach en geniet van iedere dag!

 

 

Deel deze pagina via mail

* Deze velden zijn nodig voor de juiste verwerking van het formulier.