Zoeken

10 tips tegen (overmatig) transpireren

Iedereen zweet dagelijks, een natuurlijk proces van ons lichaam om ons koel te houden wanneer we inspanning hebben geleverd, het warm hebben door het weer, of gestrest zijn. Echter is het vervelend en zit je nooit op een nare geur of zweetplekken in je kleding te wachten. Gelukkig zijn er een aantal tips waardoor deze ongemakken beperkt kunnen worden:

1. Gebruik een goede anti-transpirant deodorant

Een anti-transpirant deodorant pakt de diepere oorzaak aan en maskeert niet alleen de geur. Gebruik bijvoorbeeld de anti-transpirant deodorant van Therme. THERME heeft diverse anti-transpirant producten, die voor elk transpiratieprobleem een oplossing biedt. De producten zijn huidvriendelijk, bevatten geen kleurstoffen of conserveermiddelen en zijn mild voor de (zeer) gevoelige huid. Geef je anti-transpirant deodorant de kans om goed op te drogen voordat je je kleding aantrekt. Een anti-transpirant is absoluut een múst om de vervelende geurtjes en het transpireren tegen te gaan.

2. Eet minder scherp en minder gekruid eten

Scherp en gekruid eten bevordert het zweten, dat is nou net wat je niet wilt. Probeer daarom zo weinig mogelijk ui, knoflook en peper te eten om de nare geurtjes tegen te verminderen.

3. Laat je oksels drogen na het wassen

Heb je gedouched, in bad gelegen of jezelf gewassen? Laat je oksels dan eerst goed drogen en doe daarna pas anti-transpirant deodorant op. Zo doet je anti-transpirant deodorant het beste haar werk.

4. Draag elke dag een fris, schoon bovenstuk

Wanneer je elke dag een schoon gewassen top, shirt of trui draagt voorkom je dat er vervelende geurtjes in je kleding genesteld zitten die je dagelijks kunnen plagen. Zweet dat oud is ruikt namelijk sterker dan ‘vers’ zweet.  

5. Draag een katoenen t-shirt onder je kleding

Katoen voorkomt een vervelende geur en vangt bovendien zweet op voordat het zichtbaar in je kleding komt.

6. Kledingkeuze

Denk na over de stof van de kleding die je draagt. Met synthetische stoffen creëren je namelijk meer zweet bacteriën. Daarnaast zie je zweetplekken minder goed in zwart dan in groen.

7. Ontharen helpt

Wanneer je geen haartjes onder je oksels hebt krijg je minder bacteriën en daarmee minder zweetgeur. Hoe meer haartjes je hebt, hoe warmer het wordt, hoe sneller je zal zweten en hoe meer bacteriën zich in jouw oksel nestelen en daardoor nare geurtjes achterlaten.  

8. Vermijd cafeïne en alcohol

Door cafeïne en alcohol kan het zijn dat je meer gaat zweten, je hartslag wordt verhoogd en daardoor zal je gaan zweten om jezelf af te koelen. Blijf jezelf hydrateren met water.

9. Minder stress

Probeer, hoe moeilijk het soms ook kan zijn, stress te vermijden. Van stress ga je zweten.

10. Iedereen zweet

Probeer je vooral niet druk te maken om het feit dat je zweet, iedereen om je heen zweet. Deze angst zorgt er namelijk voor dat je stresssymptomen krijgt en deze zorgen ervoor dat je weer gaat zweten.

Deel deze pagina via mail

* Deze velden zijn nodig voor de juiste verwerking van het formulier.